Taxis aturats a la Gran Via aquest dimecres al matí. Foto: Línia

El sector del taxi de Barcelona omple aquest matí de dimecres la Gran Via de les Corts Catalanes i el passeig de Gràcia. Aquesta “aturada total”, convocada per la plataforma Élite Taxi, és la resposta a la mort d’un company diumenge passat a causa de l’agressió d’un motorista. És per això que, entre els centenars de vehicles concentrats avui al centre de la ciutat, es poden veure crespons negres i cartells que demanen “justícia per a Carlos”.

“És un acte d’homenatge al nostre company”, deia un dels participants de la protesta en referència a Carlos Ríos, víctima mortal d’una “discussió de trànsit”. Segons ell, els taxistes se senten “desprotegits”, sobretot “de nit”, i caldria fer “una campanya de sensibilització” per millorar el comportament a l’hora de circular.

La previsió és que l’aturada duri dues hores, fins a les dotze del migdia, quan es farà un acte en record a en Carlos.

Discussió mortal

“La mort del nostre company és un homicidi, i demanarem justícia i que aquest succés no quedi a l’oblit”, assegurava ahir el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez. D’acord amb aquesta entitat, la víctima i el motorista van tenir una discussió a la Travessera de les Corts per un tema de circulació. Durant la baralla, segons Álvarez, el taxista va rebre “un cop mortal”. L’home va morir diumenge, després de passar dues nits a l’hospital.

“En la baralla sabem que no hi havia una intencionalitat de matar, però quan colpeges algú sí que el vols agredir”, va afirmar ahir Álvarez, després de convocar l’aturada d’aquest dimecres. El portaveu d’Élite Taxi també va subratllar que hi ha vídeos dels fets, on es veu “el cop de puny”. “El va tombar d’un sol cop”, va remarcar.

Mor un taxista després de ser agredit per un motorista a Barcelona