Junta Sagrada Família

Acte de la resolució de la convocatòria del Fons d’Acció Social de la Fundació Junta Constructora del Temple. Foto: Norma Vidal/ACN

El president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha afirmat que es “buscarà la solució” adient perquè tots els veïns i veïnes que ho vulguin puguin quedar-se al barri.

Ho ha dit en l’acte de resolució de la primera convocatòria del Fons d’Acció Social del temple i després de la reunió que l’Ajuntament i els afectats per la construcció de l’escalinata que donarà accés al monument per sobre del carrer Mallorca van mantenir el mes passat.

En l’acte, a apel·lat al “diàleg” i a “no tancar-se en banda” per arribar a un acord i ha dit que l’executiu local s’ha mostrat “dialogant”. A més, ha confiat en l’entesa amb l’Associació de Veïns perquè ja hi ha hagut col·laboracions anteriors: “Parlant la gent s’entén”, ha indicat.

En una atenció a la premsa, Esteve Camps ha defensat la legalitat de la verticalitat de la façana de la Glòria i ha recordat que la polèmica escalinata és un element que ja apareixia en el projecte original d’Antoni Gaudí. “Si som els seus hereus, hem de lluitar perquè es pugui fer”, ha afirmat.

Amb tot, s’ha mostrat disposat a dialogar i parlat, tant amb l’Ajuntament com amb els veïns i veïnes afectades per aquesta intervenció. “La qüestió és no tancar-se en banda i buscar solucions”, ha indicat.

Ha admès que és conscient que els veïns i veïnes no volen marxar del barri i que en la reunió que van mantenir amb els responsables municipals el passat mes de maig van expressar-se en aquest sentit. Per això, ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador i ha afirmat que “això no serà un problema perquè es buscarà la solució més adient perquè tothom qui es vulgui quedar al barri pugui fer-ho”.

Ha explicat que en les trobades que ha mantingut amb el consistori en aquest sentit, l’excutiu local s’ha mostrat molt “dialogant” i ha dit que la relació amb l’Associació de Veïns Sagrada Família és bona. “Hem col·laborat plegats per d’altres qüestions”, ha apuntat el responsable de la junta del temple que ha dit que “sí s’ha arribat a una entesa sense problema amb d’altres temes segur que ara també es podrà”. Així, ha manifestat que “parlant la gent s’entén”.

El solar del carrer Mallorca, una possible sortida

El delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família ha recordat que l’any 2019 es va adquirir un solar ubicat al carrer Mallorca que s’usa com a magatzem. Ha insistit en què aquest espai podria servir per construir-hi habitatges. “Podria ser un punt d’inici per una possible solució”, ha explicat Camps que ha dit que en funció de la classificació que hi donés l’Ajuntament podrien edificar-se entre 113 i 138 pisos.

2,3 milions per impulsar 56 projectes d’entitats socials

La primera convocatòria del Fons d’Acció Social (FAS), impulsat per la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, ha repartit 2,3 milions d’euros entre 56 projectes d’entitats socials. Entre aquestes hi ha sis organitzacions del barri de la Sagrada Família, una de les quals l’associació Dos de Deu, que està vinculada a l’Associació de VeÍns Sagrada Família.

També rebran aquesta ajuda entitats que treballen en defensa dels drets i l’atenció de persones migrades, com és el cas de Migra Studium. Destaca el projecte del Telèfon de l’Esperança de la Fundació Ajuda i Esperança, o Camins d’inclusió de Nexe Fundació Privada, que fa una atenció especialitzada per a infants i joves i suport a les seves famílies.

Camps ha aprofitat per indicar que la convocatòria de 2024 incrementarà en un 50% el pressupost i assolirà els 3,5 milions d’euros. Alhora, ha manifestat que la voluntat de la junta és anar ampliant aquestes ajudes de forma progressiva en els propers anys.

Per la seva banda, el cardenal i president nat de la Junta Constructora del Temple, Josep Omella, ha considerat “encoratjador” que hi hagi comunitats compromeses i que “aporten esperança i dignitat” als que més ho necessiten. Ha agraït la col·labroació de totes les entitats i la seva dedicació:“És una mostra del que podem aconseguir quan treballem junts guiats per l’amor i la fe”, ha sentenciat.

L’Ajuntament es compromet a tenir un acord per l’escalinata de la Sagrada Família aquest mandat
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram