L’equip d’Unitat per Barcelona a les eleccions municipals. UxB

Un de les prioritats d’Unitat per Barcelona (UxB) a l’Eixample és reformular el projecte urbanístic de les Glòries i els seus entorns. La formació liderada per Jordi Portabella aposta per una transformació que faci possible una major densitat d’habitatge, un major equilibri de l’espai públic i una millor connexió entre els barris que envolten la plaça. Seguint amb l’urbanisme, UxB col·loca entre les seves prioritats finalitzar la reordenació del passeig Sant Joan, rea­litzar un pla integral per recuperar els passatges interiors de l’Eixample, crear una comissió de seguiment dels projectes previstos a la Model i buscar solucions a les mancances de mobilitat que presenta l’avinguda Diagonal.

EIXAMPLE DRETA

UxB s’ha proposat impulsar el potencial turístic de l’Eixample i crearà una ruta que inclogui edificis històrics i alguns dels indrets més destacats. Recuperar la Casa Burés per a usos públics és una altra de les prioritats del partit per al barri.

EIXAMPLE ESQUERRA

Dos dels grans projectes urbanístics del barri, el trasllat de la Model i l’ampliació del Clínic, tindran una atenció principal. També és prioritari finalitzar la reforma de l’avinguda Roma i el mercat del Ninot i pacificar diversos trams de carrers com Balmes, Rosselló o Londres. Per últim, UxB vol covertir el carrer Consell de Cent, entre passeig de Gràcia i Enric Granados, en un epicentre artístic que concentri botigues d’art i galeries.

FORT PIENC

Segons UxB, Fort Pienc necessita reordenar l’entorn de l’estació del Nord i millorar la seva connexió amb la Meridiana. També creu que s’ha de donar una orientació cultural a la Monumental.

SAGRADA FAMÍLIA

Impulsar la creació d’un aparcament d’autobusos a la plaça de la Hispanitat per descongestionar la Sagrada Família és prioritari.

SANT ANTONI

La coalició liderada per Jordi Portabella iniciarà un procés participatiu per definir els usos que en el futur hauria de tenir l’antic edifici de l’ONCE, enllestirà la reforma del mercat de Sant Antoni i pressionarà per enllestir les obres de la L-2 al carrer Manso.

EQUIPAMENTS PENDENTS

A banda de les propostes concretes per a cada barri, des d’Unitat per Barcelona es posa de manifest la manca d’equipaments que pateix el districte i enumeren una sèrie de projectes previstos durant aquest legislatura però que no s’han dut a terme com l’IES Angeleta Ferrer a Fort Pienc, el CEIP dels Encants, l’aparcament de busos turístics a Sagrada Família o la posada en marxa de les illes d’equipaments de Germanetes i Escoda.

Per posar fil a l’agulla en aquesta problemàtica, UxB considera necessari agilitzar el tancament de la Model per construir el conjunt d’equipaments previstos en el penal, reformar l’antiga seu de l’ONCE al carrer Calàbria i donar-li un ús públic. La coalició independentista també considera imprescindible la construcció de noves escoles bressol als barris de l’Eixample Dreta i Esquerra, Fort Pienc i Sagrada Família.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram