dones preses en un camp

Imatge de dones preses en un camp de concentració. Foto: EUROM

La història de la Segona Guerra Mundial, de l’Holocaust i els camps de concentració té tants vessants i perspectives que mai és moment de deixar de parlar-ne. És per això que la Model acollirà, a partir del 26 de gener i fins al 25 de febrer, una exposició sobre la deportació femenina als camps nazis.

La proposta fa un recorregut per la història del camp de concentració de Ravensbrück i explica els principals motius de la deportació de dones, com era la seva vida al camp i els mecanismes de supervivència i de resistència que tenien. També aborda l’alliberament, el valor testimonial i la feina d’entitats com ara el Comitè Internacional de Ravensbrück.

L’exposició recull algunes veus de les més de 250 dones catalanes i espanyoles que van ser tancades en aquest camp de concentració. Concretament d‘Alfonsina Bueno Vela, Ángela Cabeza Rodríguez, Braulia Cánovas Mulero, Dolors Casadellà Puig, Maria Castelló Ibarz, Neus Català i Pallejà, Laura Gallart Marquès, Conxita Grangé Beleta, Elvira Ibarz Ibarz, Constanza Martínez Prieto i Mercedes Núñez Targa.

Memòria de les víctimes

En la línia de l’exposició, i coincidint amb la setmana del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, la Model acollirà una xerrada de l’Observatori Europeu de Memòria Històrica, sobre Dones Deportades: Resistència Cultural als Camps Nazis. Abordarà la cultura de resistència, supervivència i solidaritat de les preses dels camps de concentració.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram