Una imatge actual del solar de les Germanetes. Foto: Districte

Durant aquest any començarà la urbanització de l’Espai Germanetes, un solar ubicat a l’illa compresa entre els carrers del Consell de Cent, del Comte Borrell, de la Diputació i de Viladomat. En un futur s’instal·laran en aquesta zona diversos equipaments públics.

L’Espai Germanetes està format per tres àrees: la microurbanització, que ja està executada, la urbanització provisional i l’interior de l’illa dels Jardins d’Emma de Barcelona. Aquestes dues últimes obres són les que aviat s’executaran. Amb aquestes actuacions, els veïns de l’Eixample recuperaran uns 4.500 metres quadrats d’espai lliure per al seu gaudi.

La urbanització provisional constarà d’un espai d’estada i una zona de jocs, que compartiran infants, famílies, joves i gent gran. Aquest espai comptarà amb pistes de petanca, un rocòdrom infantil, taules de ping-pong, pistes esportives i un tatami provisional. La resta d’equipaments que inclourà seran zones verdes, taules per a pícnic o un mur amb efecte mirall.

Una de les principals accions que emprendrà el Districte és l’enderroc del mur que hi ha entre els Jardins d’Emma de Barcelona i el solar annex per tal de crear un únic espai lliure que esdevindrà un nou pulmó per a l’Esquerra de l’Eixample. Aquesta nova zona es coneixerà com El Bosquet de l’Eixample, i és una antiga reivindicació veïnal. En la presentació del projecte, el regidor Gerard Ardanuy va explicar que s’està redactant el projecte executiu. La previsió és que aquesta zona verda estigui disponible entre juliol i setembre. Segons el govern municipal, amb aquesta proposta s’aconseguirà convertir aquest espai en un nou pol d’atracció per al barri. També està previst crear un eix de pas per a vianants entre els carrers Comte Borrell i Viladomat. Amb això es pretén ordenar el nou espai i les zones verdes que es crearan.

L’Ajuntament destinarà un total de 500.000 euros a aquesta urbanització provisional, dels quals “la major part estarà dedicada a la rehabilitació de l’interior d’illa i als arranjaments del solar que s’urbanitza provisionalment, una part del qual es reaprofitarà com a pati del futur institut”, va afegir el regidor Ardanuy.

Un impuls a l’habitatge social

Amb aquesta reforma, l’Espai Germanetes es convertirà en un pol d’equipaments i espais públics. Tanmateix, i a banda d’una escola bressol, un casal de gent gran i un institut, també està prevista la construcció de 82 habitatges de protecció oficial, tan necessaris en aquests moments.

El projecte de les dues promocions d’habitatges està en fase de redacció. La primera constarà de 35 habitatges i una escola bressol pública, que ocuparà els baixos de l’edifici. S’ubicaran al número 159 del carrer del Comte Borrell.

Amb l’altra promoció es construiran 47 habitatges per a gent gran al número 142 del carrer Viladomat. A la planta baixa de l’edifici s’hi ubicarà un casal per a gent de la tercera edat.