Revolta Escolar

Un moment dels talls del passat divendres 29 d’octubre. Foto cedida

Torna la Revolta Escolar, una iniciativa que va començar a l’Eixample i al conjunt de la ciutat el desembre de l’any passat, i que posteriorment es va estendre a Catalunya, i que consisteix a fer talls de carrers davant de les escoles amb una reivindicació: que hi hagi més entorns escolars pacificats i menys contaminació i soroll.

Durant els pròxims mesos, la idea és fer talls un divendres al mes a la sortida de les escoles, tot i que l’estrena de la Revolta Escolar d’aquest curs està marcada per dues jornades de talls consecutives, una que va tenir lloc divendres passat i una segona que es farà aquest divendres 5 de novembre. En el cas de l’Eixample, hi participen un total de dotze centres, quatre dels quals de la Dreta. L’Escola de la Concepció és una d’elles i divendres passat el seu entorn ja es va omplir de famílies i infants al tram del carrer del Bruc que queda entre el de València i Aragó. “No només vam ocupar l’espai, també vam fer vida, la qual cosa és important a l’Eixample, on quasi no hi ha lloc per fer activitats”, explica la representant de l’AFA de l’escola, Núria Termes.

Per part seva, Xavier Gay, representant de l’AFA de l’Escola 9 Graons, destaca que aquest divendres tallaran la cruïlla del carrer de Rosselló i el de Roger de Flor per recordar les seves reivindicacions. “Cal crear ambients saludables per a la vida. La contaminació afecta el rendiment cognitiu dels nens i les nenes”, diu.