Persones comprant al mercat de Sant Antoni

El mercat de pagès de Sant Antoni clama per reobir. Foto: Ajuntament

Els paradistes del Mercat de Pagès de Sant Antoni s’han mobilitzat contra la denegació de l’Ajuntament de la llicència per fer aquest mercat setmanal al barri, que es fa de 17 h a 20 h cada dimarts a l’avinguda Mistral amb Vilamarí. El passat 9 de maig, diferents entitats agroecològiques involucrades en els mercats de pagès van entregar al consistori una petició de “reobertura immediata” del mercat de Sant Antoni. El consistori no ha renovat la llicència, assegura, per les queixes dels comerciants del Mercat de Sant Antoni. Els afectats, però, afirmen que els dos espais “estan a un quilòmetre de distància”.

Per la seva banda, l’Ajuntament s’ha reiterat en les seves explicacions afirmant que ha renovat la llicència de quatre dels cinc mercats de pagès que hi ha a l’Eixample i que “s’ha denegat la llicència de les tres parades que conformaven el mercat de pagès de Sant Antoni atenent les queixes del comerç de Sant Antoni”.

En aquest sentit, els paradistes del mercat ecològic afirmen que es tracta d’un “atemptat contra la pagesia familiar catalana i la venda directa”. A més, els organitzadors també consideren que la decisió de l’Ajuntament va “en contra la mateixa Estratègia d’Alimentació Sostenible del consistori”.

Amb tot, després d’entregar la petició de reobertura del mercat el dijous passat, la Coordinadora de Mercats de Pagès de Barcelona va fer una roda de premsa on va afirmar que ha rebut el suport de 3.000 ciutadans i 85 entitats, que són les signatures que ha presentat a la carta lliurada al consistori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram