carril bici diagonal

El nou tram del carril bici de la Diagonal. Foto: Ajuntament

El tram del carril bici de l’avinguda Diagonal entre la Rambla dels Encants i el carrer de Girona ja és una realitat. Els ciclistes omplen el nou carril que, pocs dies després de la seva inauguració, ja funciona a ple rendiment amb un anar i venir constant de bicicletes.

Aquesta artèria de la ciutat ara disposa d’un nou carril bici renovat, situat a la calçada central entre els carrers de Sardenya i Girona, i a la calçada lateral muntanya entre la Rambla dels Encants i Sardenya. Aquest carril, bidireccional en ambdós trams, té una amplada de quatre metres entre Sardenya i Girona, i de cinc metres entre la Rambla dels Encants i Sardenya.

Aquesta actuació forma part de les obres d’urbanització per connectar els tramvies per la Diagonal. L’espai ocupat per la via del tramvia ha obligat a desplaçar el carril bici original a aquesta nova ubicació. A partir del carrer de Girona, el carril bici de la Diagonal es manté en la seva ubicació anterior, és a dir, un carril bici unidireccional situat a cada calçada lateral.

El nou carril disposa de semàfors específics per als ciclistes i travessa cruïlles importants com les dels carrers d’Aragó, el passeig de Sant Joan i el carrer de València. Com que el carril circula al costat de la plataforma del tramvia, les fases semafòriques coincidiran amb les del tramvia quan aquest entri en funcionament, facilitant així la mobilitat dels ciclistes.

El carril bici de la Diagonal és un dels més transitats de Barcelona, amb més de 4.000 vehicles diaris, segons les dades de l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram