festa toros monumental

Els representants de les entitats taurines a la festa. Foto: X (@ftorodelidia)

La plaça Monumental va tornar a acollir una festa taurina després de molt de temps. L’acte es va celebrar el 16 de maig, en el marc del Dia Internacional de la Tauromàquia, i el va organitzar la Fundació Toro Lidia, organització que promou i defensa la tauromàquia, en una jornada torera que es va celebrar sense toros i on la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya també hi va participar.

L’acte es va celebrar a l’interior de la Monumental amb una protesta convocada pel PACMA a les portes de la plaça. Durant l’esdeveniment, els organitzadors van reclamar la tornada dels toros a Barcelona. El president de la Fundació Toro Lidia, Victorino Martín, va agrair als assistents la fidelitat a les seves “tradicions, costums i cultura heretada”. “Som el que som per la cultura que ens han transmès els nostres pares, els nostres avis, els nostres avantpassats”, deia Martín.

El president de l’entitat taurina va continuar el seu discurs afirmant que continuar amb la tradició torera és “ser fidel a l’estructura de cadascú” i una manera “d’honorar la nostra història”, per acabar dient que aquell dia era “històric i molt important” per a la tauromàquia i Catalunya.

Els veïns, sorpresos

Per la seva banda, els veïns es van sorprendre quan van saber que es faria l’acte a la Monumental i l’Associació de Veïns del Fort Pienc va trucar al Districte per conèixer la situació. La resposta va ser que no sabien si els donarien el permís.

Joaquim Mallén, veí i comerciant del barri, afirma que l’acte ha estat el tema de conversa dels darrers dies, on molts veïns -com ell- s’han indignat amb què es pogués celebrar la festa. “És una vergonya que reivindiquin una festa prohibida i amb el permís de l’Ajuntament”, lamenta Mallén.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram