La plaça de les Arts, inclosa en el projecte de la superilla. Foto: A. Bofill/TNC

Els veïns del Fort Pienc comencen a descobrir, amb curiositat i incertesa, com serà la futura superilla del barri. En una sessió informativa convocada per l’Ajuntament a finals d’octubre es va detallar que aquesta superilla tindrà tres grans eixos verds: els carrers de Sicília, Consell de Cent i Ausiàs Marc. També es pacificaran l’avinguda Vilanova entre l’Arc de Triomf i l’Estació del Nord, el carrer Ribes i un tram de Padilla, on s’ha de desenvolupar l’esperada plaça de les Arts que uneixi el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i l’Auditori.

“Per part del veïnat hi ha molts dubtes”, admet el vicepresident de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Jordi Casanovas, si bé matisa que la proposta del consistori “no desperta una gran oposició”. Assegura que la preocupació principal al barri és que els vehicles que deixin de circular pels carrers pacificats acabin saturant-ne la resta. En aquest sentit, Casanovas assenyala que la creació de la superilla és “irreversible” i que “s’ha de fer bé”.

Pel que fa a la plaça de les Arts, comenta que a l’entorn del TNC i l’Auditori s’acumulen molts cotxes alhora en moments molt concrets i que s’ha de preveure què passarà amb la pacificació de la zona. El vicepresident de l’AV recorda que s’hi pot arribar “perfectament” en transport públic i, per tant, suggereix que l’aparcament de BSM que acostumen a fer servir els espectadors de tots dos equipaments passi a ser “de la gent del barri”, ja que “hi ha molts edificis antics que no tenen pàrquing”.

D’altra banda, posa el focus en el manteniment de la futura superilla. “Les zones verdes que ja tenim estan mal mantingudes, per tant, si incrementem el verd, caldrà incrementar també els recursos i el personal de Parcs i Jardins, que actualment ja no dona l’abast”, diu el vicepresident de l’AV. “Si fas una superilla, l’has de cuidar”, sentencia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram