Rosa Suriñach amb el líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall. Foto: ERC

Rosa Suriñach, una de les impulsores del Bicibús, és la nova regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta veïna de l’Eixample substitueix Miquel Puig, que va renunciar al càrrec per incorporar-se al Departament d’Economia de la Generalitat. El líder del grup municipal, Ernest Maragall, ha presentat la nova incorporació aquest divendres al matí.

Suriñach, que era la número 13 a la llista d’ERC per a les eleccions municipals del 2019, entrarà al consistori després de la renúncia de Josep Maria Salas, el número 12. Sigui com sigui, Maragall ha celebrat la seva incorporació, un fet que considera “una gran notícia, un motiu d’orgull”, ha dit.

Destacada activista local

A més de ser una de les responsables de l’èxit del Bicibús, Suriñach ha format part activament de la Revolta Escolar i de la plataforma Eixample Respira. Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, ha treballat els últims onze anys al programa de Nacions Unides ONU-Habitat. Anteriorment havia format part de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

“Vinc de donar veu a les autoritats locals en contextos globals, de collar els estats perquè dotin els ajuntaments pel que significa fer front al fenomen urbà, i de compartir experiències de ciutat treballant colze a colze amb ajuntaments”, ha dit Suriñach en la seva presentació com a regidora.