La urbanització provisional de la banda mar ja ha acabat. Foto: Ajuntament

Les obres de la urbanització provisional del costat muntanya de la plaça de les Glòries ja estan en marxa. L’espai tindrà quatre hectàrees dedicades a l’esport i al lleure i està previst que estigui a punt durant la segona quinzena de març, just abans que comenci la construcció dels túnels que creuran la plaça per sota.

Durant la presentació del projecte, el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, va afirmar que, tot i que és provisional, les obres deixaran la zona amb la seva “configuració definitiva”. Això significa que l’aspecte que tindrà l’espai quan acabin les obres serà molt similar a com quedarà la zona un cop tot el projecte de remodelació es completi. Concretament, l’espai on ara es faran les obres, que tindran un cost de 2,3 milions d’euros, està delimitat per la Gran Via de les Corts Catalanes i els carrers de la Independència, el Consell de Cent i Los Castillejos.

UNA GRAN CLARIANA
Una de les novetats més importants que presentarà la zona serà la gran clariana, una espècie de prat amb vegetació mediterrània que hi haurà a la zona antigament ocupada pels Encants Vells.

Pel que fa a la zona esportiva i de lleure, aquesta tindrà diferents pistes esportives, circuits per anar en bicicleta o d’atletisme, zones de gimnàstica, taules de ping-pong, espais per a patinatge, àrees de jocs infantils, espais de descans per a la gent, un espai per a la Fira de la Festa Major del Clot i una zona polivalent per a activitats culturals puntuals.