Una vista virtual de l'aspecte que podrien tenir els jardins. Foto: Ajuntament

Els veïns de l’Esquerra de l’Eixample recuperaran un espai emblemàtic. La carpa provisional dels paradistes del Mercat del Ninot, ubicada als jardins Duran i Reynals (al costat de l’Hospital Clínic), serà història d’aquí a uns mesos, ja que el mercat estrenarà la seva nova imatge durant la primavera d’enguany, cosa que farà que els comerciants recuperin el seu emplaçament original.

La carpa provisional es va habilitar fa uns anys a causa de les obres que estan modificant l’interior del Mercat del Ninot. Amb la reobertura de l’emblemàtic equipament comercial, els veïns de l’Eixample tornaran a disposar de la totalitat de l’espai Duran i Reynals, ja que la carpa desapareixerà. Per tant, aquest indret necessitarà ser rehabilitat. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha elaborat un projecte d’urbanització que posa ara en coneixement dels ciutadans mitjançant una exposició sobre allò que es vol fer i un procés participatiu per tal que els veïns puguin opinar al respecte.

UN PROCÉS OBERT
Des del passat 2 de febrer, el mercat provisional del Ninot (a la carpa) i el Centre Cívic Urgell acullen una exposició del projecte de reurbanització de Duran i Reynals. Paral·lelament, els veïns poden fer suggeriments sobre l’aspecte i l’ús que volen per a l’espai en el marc del procés obert que impulsa l’Ajuntament.

Tots els residents de l’Esquerra de l’Eixample poden acostar-se als dos espais on es mostra el projecte de reurbanització per deixar les seves propostes per escrit (amb unes butlletes que es poden trobar en aquests mateixos dos punts) o bé enviar-les al portal de participació que l’Ajuntament ofereix a través del web Govern Obert. L’horari per poder presentar les propostes és de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 de la tarda al mercat provisional (dissabtes de 8 del matí a 3 de la tarda) i de dilluns a divendres de 9 del matí a 9 de la nit al Centre Cívic Urgell (dissabtes durant matí i tarda). El termini per a la presentació d’aquestes idees s’allargarà fins al 28 de febrer.

Un cop hagi acabat el procés de recepció de propostes, l’Ajuntament convocarà una sessió informativa adreçada a les persones que hi hagin participat on es donaran a conèixer els resultats d’aquest procés participatiu. De la mateixa manera, els ciutadans podran conèixer també si la seva proposta s’ha admès, ja que el Districte respondrà tots els suggeriments per comunicar si la seva proposta ha estat inclosa en el projecte definitiu.

Reobertura imminent

La carpa que acull el mercat provisional del Ninot es retirarà pròximament perquè aquest equipament comercial tornarà al seu lloc original durant aquesta primavera.

El febrer de 2008, l’assemblea de comerciants del mercat va aprovar el procés de reforma de l’espai. Les dues primeres fases del projecte han consistit en la reforma dels fonaments i dels murs de contenció.

El passat 2014 es començava a treballar en la darrera fase, amb el desmuntatge de les velles teulades i l’adequació de les façanes. Amb les obres, el mercat veu triplicada la seva superfície i comptarà amb un nou aparcament, amb una nova zona de càrrega i descàrrega de mercaderies i un nou magatzem per als botiguers.

Un cop reinaugurat el mercat, s’hi podrà accedir per una gran entrada des del carrer Mallorca.