Tetuan

Tetuan és un nus de mobilitat del barri. Foto: Línia Eixample

Hi ha un punt del barri que té una assignatura pendent en l’àmbit de la mobilitat: la plaça Tetuan. Tot i les ampliacions de la xarxa del carril bici fetes en els darrers anys, les bicicletes i els patinets que pugen o baixen pel passeig de Sant Joan han de creuar la plaça per seguir el seu trajecte. Des de l’associació Bicicleta Club de Catalunya (BACC), cataloguen aquest recorregut de “bici-nyap”. “Tetuan és l’anell que connecta els sentits mar, muntanya, Besòs i Llobregat de la ciutat i, en lloc de comptar amb un carril bici exterior a la rotonda, s’ha de circular per un paviment que no és adequat per a la bicicleta”, afirma l’integrant de la BACC, Adrià Arenas.

Aquesta deficiència és encara més important si es té en compte que pot generar problemes de convivència. Tal com explica el vicepresident de l’Associació Veïns i Amics de passeig Sant Joan, Lluís Castañeda, la concentració simultània de vianants, infants, persones fent esport, bicicletes o patinets és un còctel explosiu que pot generar situacions de risc. “Hi ha el perill que alguna persona prengui mal”, diu.

Des del punt de vista d’Arenas, la solució és canviar el que no funciona bé. “És una llàstima que no es modifiquin les rutes que poden generar incivisme o desconeixença de per on circular”, afegeix i alhora critica que la ciutat és lluny de “tenir en compte” el ciclista. “En aquest cas, les bicicletes han de parar als semàfors i fer la volta a la plaça, mentre els cotxes van recte per Gran Via”, recalca.