El nou Mercat del Ninot obrirà les seves portes la primavera de l’any 2015. De moment, segons informa l’Ajuntament, les obres se centren ara en la planta principal i en el desmuntatge de les velles teulades de la coberta.
La principal novetat és l’ampliació de l’equipament comercial, fins a multiplicar per tres la seva superfície –passarà de 5.000 metres quadrats a 16.000–. Aquesta ampliació ha estat possible gràcies a la construcció d’un doble nivell soterrani on s’ubicarà un aparcament de 100 places en total adreçat als clients, una zona de càrrega i descàrrega de mercaderies, un magatzem per als botiguers i un espai especial de tractament de les escombraries. En aquest sentit, la reforma també comporta una novetat que afavoreix l’emmagatzemament i el transport dels productes per a comerciants, com és que cada parada incorporarà càmeres frigorífiques, obrador o magatzem.
L’accés principal es farà pel carrer Mallorca, on hi haurà una gran entrada que distribuirà l’accés al mercat. Amb aquesta reforma s’alliberarà espai a les voreres laterals per encabir dintre de la façana els establiments no alimentaris, i introduirà mesures d’eficiència energètica que permetrà que el mercat s’autoabasteixi i estalviï energia.