Nens jugant pilota

Foto: Freepik

L’activitat física i la massa corporal són clau per al desenvolupament de la funció pulmonar dels infants, però també tenen implicacions crucials per a la salut respiratòria a llarg termini. Per tant, fer esport regularment és una inversió en salut respiratòria per a la resta de la vida. Aquesta és la conclusió d’un estudi liderat per investigadors de l’Institut de Salut Global de Barcelona i publicat a la revista científica Thorax.

L’estudi va fer un seguiment a 1.151 infants i adolescents d’entre 4 i 18 anys mitjançant els resultats de proves d’espirometria, una tècnica que avalua la funció respiratòria a través de l’aire exhalat. Els resultats mostren que el creixement accelerat de la funció pulmonar s’associa a nivells més alts d’activitat física en la primera infància, és a dir, entre els quatre i els set anys, i a un índex més gran de massa corporal a l’edat de quatre anys.

Per als investigadors, això és un argument de pes perquè les polítiques públiques incideixin en la necessitat de promoure una dieta saludable i nivells elevats d’activitat física en els infants, especialment en els que pateixen alguna limitació atribuïda a les condicions ambientals o a una al·lèrgia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram