La llibreria Ona va obrir les seves portes el dilluns 25 de maig. Foto: Mar Vila / ACN

L’obertura de la llibreria Ona al número 94 del carrer Pau Claris ha convertit aquest carrer del barri en un autèntic pol llibreter del districte i la ciutat. I és que al mateix carrer, i molt a prop de l’Ona, hi ha la Laie (número 85) i la Documenta (número 144).

Quin nou escenari dibuixa l’obertura de l’Ona? “Nosaltres vam venir fa sis anys perquè ja era un lloc central, un punt de trobada llibreter. El fet que ara hagi obert l’Ona confirma que no ens vam equivocar”, afirma Eric del Arco, un dels dos propietaris de la Documenta. Del Arco considera que la nova llibreria “complementarà” l’oferta actual. “Ells agafen un nínxol de mercat de la gent que només vol llibres en català i això és un avantatge per a nosaltres, que tenim una oferta més transversal”, afegeix.

Sobre el fet que la nova Ona sigui un espai que va més enllà d’una llibreria més convencional, Del Arco tampoc creu que pugui ser un inconvenient per al seu negoci. Remarca, això sí, la diferència que hi ha entre els projectes. “A nosaltres ens ha costat molt tirar endavant i el gran avantatge de l’Ona és que els diners que tenen són infinits. La llibreria els ha quedat preciosa, sembla una Apple store”, conclou.

Per la seva banda, Lluís Morral, director de la Laie, afirma que tenir l’Ona a prop no els agafa de nou “perquè ja l’havíem tingut a 50 metres d’on és ara”. Morral remarca que “mai han estat competència directa sinó que som complementaris”, al mateix temps que destaca que hi ha “molta bona relació” amb la directora de l’Ona, la llibretera Montse Úbeda. En paral·lel, el director de la Laie diu que “s’està creant un circuit molt interessant de cara el lector”. “Nosaltres estem encantats de la vida”, acaba.

LLIBRERIA DEL SEGLE XXI
Només entrar a l’Ona es veu que no estem parlant d’una llibreria i prou. L’impulsor de l’establiment, l’empresari Tatxo Benet, explicava fa uns dies en declaracions a l’ACN que la voluntat és que l’objectiu és ser un centre cultural “adequat al segle XXI”. Amb el llibre com a element central, l’objectiu però és anar molt més enllà. “Volem que tota la llibreria esdevingui una experiència cultural per a la persona que vingui”, diu Benet.

El local fa gairebé 1.000 metres quadrats i, a banda d’activitats relacionades amb el llibre, també acollirà exposicions d’art temporals, conferències i cicles temàtics, concerts, cursos o tallers.

La Dreta de l’Eixample, doncs, ja pot gaudir d’aquest triangle de les llibreries que acaba de néixer a Pau Claris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram