ronda Universitat

Autobusos acumulats a la ronda Universitat. Foto: SOS Ronda Universitat

“Ara mateix tinc tres autobusos de Mataró i dos de Gavà a sota de casa”, diu Màrius Armengou en conversa telefònica amb Línia Eixample mentre treu el cap per la finestra. Aquest veí de la ronda Universitat és integrant de la plataforma SOS Ronda Universitat, que fa anys denuncia l’afluència de busos en aquesta via.

El mes d’abril de 2021, la ronda estrenava una nova etapa després d’una reforma que tenia un objectiu principal: que deixés de funcionar com una mena de gran estació d’autobusos. La transformació va deixar satisfets els veïns, però dos anys i mig després, molts autobusos interurbans continuen aturant-se en aquest carrer.

“L’altre dia vaig anar a l’estació de la Sagrera i estava buida, tenim tots els busos aquí”, lamenta Armengou. En la passada Audiència Pública de l’Eixample, la plataforma SOS Ronda Universitat va exposar la seva queixa. Des del Districte els van dir que estaven “treballant per posar fi a les línies interurbanes amb parades a la via pública”, tot i que “les concessions les dona la Generalitat”.