Marc Masero bodega Rafel

Marc Masero, el restaurador que porta ara la bodega. Foto: Línia Eixample

Quan en Rafel Jordana, propietari de la Bodega d’en Rafel, va anunciar el passat octubre que es jubilava amb 64 anys, era inevitable no sentir que una part important de l’ànima del barri es perdria. Finalment, però, la pèrdua no ha estat tan grossa com es pensava. Marc Masero, el restaurador de 42 anys que es va posar al capdavant de la bodega fa quatre mesos, ho ha mantingut gairebé tot igual: la carta, els proveïdors, la decoració i la seva essència. “En Rafel tenia por que la pròxima persona que vingués ho tirés tot a terra. Jo li vaig prometre que no tocaria res”, diu Masero mentre assenyala les mítiques fotos on apareixen persones bevent d’un porró que, afegeix, tenen 20 anys.

Una altra cosa important que tampoc ha canviat és com des de la bodega es cuida els veïns. Masero té clar que ells són el motor de l’establiment: “Els guiris venen, però dos dies. La gent d’aquí hi és cada dia, i aquesta és una de les raons per les quals mai permeto que grups de turistes reservin totes les taules”.

En aquest sentit, tenir cura del client també es tradueix en oferir els mateixos preus assequibles que oferia en Rafel. “No es poden estar apujant els preus si cada cop la gent paga més de llum o gas mentre la seva nòmina és la mateixa o més baixa”, recorda al parlar d’un tracte amb els clients que dona resultats fàcilment visibles.

Un exemple són en Germán i en Josep, que li fan bromes a la mínima oportunitat que tenen. Tal com expliquen, ja fa més de 30 anys que van a la bodega regularment i, per a ells, no hi ha millor regal que continuar sentint-se com a casa.”Ha canviat el propietari, però tot continua sent igual que abans”, celebren.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram