L’hotel s’adaptarà a la casa Rocamora. Foto: Cristian López

El projecte de la cadena Melià Hotels International que preveu la construcció d’un hotel de cinc estrelles a la cantonada del passeig de Gràcia amb el carrer Casp ja té la llicència d’obres.

Tal com va avançar la Vanguardia, la comissió de govern va aprovar a principis de mes donar llum verda a unes obres que permetran la transformació de l’edifici de l’antic hotel Novedades, el teatre amb el mateix nom i les sales de billars que hi havia al soterrani de l’immoble del carrer Casp. L’hotel, de la marca Me by Melià, tindrà 164 habitacions i ocuparà l’espai que va del número 1 al 13 del carrer Casp. El projecte final, que tindrà set plantes més la planta baixa, ha reduït la previsió inicial de metres quadrats i s’adaptarà, amb un revestiment de pedra artificial, a la casa Rocamora, que és just a la cantonada i té la qualificació de finca protegida.

INTERIOR D’ILLA
D’altra banda, la planta baixa de l’hotel tindrà un accés a un interior d’illa de més de 700 metres quadrats. Aquest nou espai verd serà una novetat important, ja que en aquesta zona del districte no hi ha cap zona verda.

MACROPROJECTE
La confirmació d’aquest nou hotel només representa una part dels canvis que hi haurà en aquesta zona. En paral·lel està en marxa un projecte que va més enllà d’aquest nou establiment, ja que hi ha un pla de millora urbana que implica el grup Inditex que va ser aprovat el desembre del 2010 pel govern socialista de Jordi Hereu. Es tracta de l’ampliació del Zara de passeig de Gràcia, que vol afegir 4.000 metres quadrats als 2.500 que actualment ja té a la botiga que hi ha un carrer més amunt, a passeig de Gràcia amb Gran Via. L’objectiu d’Inditex és fer d’aquesta botiga una de les més grans del món.

Tota aquesta operació, tant el nou hotel com l’ampliació del Zara, ha estat criticada per l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample. El seu president, Sergi López, considera que és un exemple “del procés de gentrificació de l’Eixample i la ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram