Activitats al carrer durant l’AldaiaFest. Foto cedida

La pandèmia també ha tingut repercussió en l’escoltisme. Aquesta activitat, essencialment presencial i amb una gran vinculació amb la natura, va haver d’adaptar-se a la nova realitat ja fa molts mesos. Un exemple és el de l’Agrupament Escolta Aldaia, que des de l’any 2007 és un espai referent per a molts joves d’entre 6 i 18 anys a l’Esquerra de l’Eixample. “La pandèmia va ser complicada i vam haver-nos d’adaptar a l’entorn digital amb caus digitals”, explica la Laia Soriano, una de les coordinadores de l’Agrupació.

Els monitors van buscar activitats dinàmiques com ara jocs virtuals, elaboració de receptes a casa, gimcanes o fòrums de debat. “La mainada passava massa hores davant la pantalla i necessitaven una distracció més dinàmica”, apunta Soriano. En aquest sentit, des de l’agrupament destaquen que el paper de les famílies va ser clau per poder fer totes aquestes activitats.

Tot i això, la pandèmia també ha generat certs problemes. Molts infants es van desapuntar de l’agrupament i d’altres es van desmotivar. L’Agrupament també lamenta que en moltes ocasions no va haver-hi suport per part de les administracions.

ALDAIAFEST
Dissabte passat, l’Agrupament Escolta Aldaia va celebrar l’Aldaiafest, un festival associatiu del barri en el qual van participar diferents entitats, com ara Camí Amic, Eixample Respira, la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample i la Xarxa Cesca. Al matí es van fer paradetes, tallers i jocs al carrer d’Enric Granados, entre Consell de Cent i Diputació. A la tarda, l’entitat Espigoladors va fer una xerrada contra el malbaratament alimentari. Una jornada que sobretot va servir per començar a recuperar la normalitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram