el nou capgròs

La Festa Major va descobrir el nou capgròs, la Lluïsa Baiget, en homenatge a la seva feina al barri. Foto: Ajuntament

La Festa Major de Sant Antoni va arrencar divendres passat, obrint així un cap de setmana ple d’activitats tant festives com tradicionals. I és que a l’edició d’enguany, que s’allargarà fins aquest diumenge, s’hi han afegit novetats, mentre que també hi ha els clàssics de sempre. La celebració ofereix un programa, amb més de 130 actes en 25 espais diferents, organitzat per les entitats i associacions de Sant Antoni.

Divendres van començar les activitats amb diverses novetats, com el taller de rumba a les Cotxeres Borrell. Durant la jornada, concentrada a la tarda, els veïns també van poder gaudir de teatre o concerts. L’acte que va donar el tret de sortida oficial a la celebració va ser la lectura del pregó, que va anar a càrrec de l’ONG De veí a veí, que celebra el seu desè aniversari. El discurs el va fer el president de l’entitat, Rafa Martínez, als Jardinets de l’Alguer.

Però abans de la lectura del pregó, l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni va presentar el nou capgròs Lluïsa Baiget. La figura ret homenatge a l’activista veïnal pel seu compromís amb la cultura popular, les tradicions i la seva dedicació al barri i al seu veïnat.

El cap de setmana va ser un no parar d’activitats i una de les més destacades va ser la cercavila. I és que tal com afirma el president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, Pep Sala, l’edició d’enguany és la primera Festa Major de les tres últimes que es pot fer, per fi, sense restriccions per culpa de la Covid. “Hem pogut fer una cercavila com cal”, insisteix Sala.

Així doncs, a la cercavila no hi va faltar ningú: la Porca de Sant Antoni i la seva filleta, l’Espurna, els trabucaires, els gegants del barri, el Tonet i la Rita i moltes figures més, a més de tothom qui els va acompanyar.

El president de l’entitat veïnal fa una valoració molt positiva del primer cap de setmana de Festa Major al barri: “S’ha notat que els veïns i veïnes tenien moltes ganes perquè hi ha hagut molta participació en tots els actes”.

Però això no és tot. I és que durant tota la setmana s’estan celebrant diversos actes, com ara obres de teatre, concerts, xerrades, rutes gastronòmiques i portes obertes de diferents equipaments i serveis del barri. Fins que arribi el cap de setmana, que, segons diu Sala, serà més potent que el primer. El president de l’Associació de Veïns recorda que encara s’han de celebrar els Tres Tombs, els dos correfocs (infantil i adult), la cursa de Sant Antoni, el concurs de penyes i el ball i el sopar de Festa Major, entre altres actes. És per tot això, i veient l’èxit d’aquest cap de setmana passat, que el tancament de la festa promet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram