L’Eixample ha estat la zona escollida per celebrar avui el Sopar de Blanc, una iniciativa nascuda a París fa 25 anys que consisteix en una trobada a l’aire lliure en un indret secret de la ciutat i al qual només s’hi accedeix amb invitació i vestit de blanc.

Tot i que fins mitja hora abans de la cita els assistents a aquest àpat massiu no saben on es celebrarà la trobada, tot apunta a que serà en algun emplaçament ubicat al Districte.

Enguany, serà la primera vegada que Barcelona se suma a aquesta iniciativa internacional que té per objectiu promocionar l’elegància i establir un estàndard dels actes amb més glamur de la ciutat.

Sembla que entre els barcelonins l’esdeveniment està tenint molt bona acollida ja que s’han aconseguit gairebé 2.000 participants.

LES CONDICIONS

Per a formar part d’aquesta trobada gastronòmica, els assistents han realitzat un pagament de 24 euros que s’utilitzaran per cobrir les despeses de l’organització, il·luminació, neteja i assegurances.

D’aquesta manera, cada convidat podrà anar acompanyat d’una altra persona i portar el seu propi cistell amb el menjar preparat. Tot i així, des de l’organització també s’ha donat la possibilitat als participants d’encarregar un menú elaborat per Carlos Abellán, chef del Restaurant Bravo, en el que es pot escollir una opció d’alta cuina a un preu més assequible o un altre per a vegetarians.

Això sí, tenir la invitació i el menú no són els únics requisits per entrar a formar part d’aquest selecte grup. La indumentària també serà molt important ja que els participants hauran d’anar completament de blanc i amb un conjunt elegant. Per tant, xancles, pantalons curts i gorres estan completament prohibits per molta calor que encara faci a la ciutat.

PREMI A LA MILLOR TAULA

Els participants hauran de dur una taula i dues cadires també de color blanc, estovalles blanques i estris i plats que no siguin d’un sol ús. A més, no es permetrà ni paper ni plàstic.

Però això no és tot. A més es podrà competir per ser la millor taula de la trobada. I és que el Dîner en Blanc de Barcelona organitza també el concurs Art a la Taula amb el que es buscarà la taula més ben parada. Així, els assistents d’una mateixa taula que la decorin de la manera més original i artística guanyaran un sopar per a dues persones al Restaurant Bravo, a l’Hotel Vela.

L’ELEGÀNCIA TÉ PREMI

En la mateixa línia també es farà un concurs per escollir a la parella que amb la seva originalitat i elegància a l’hora de vestir millor representin l’esperit del Dîner en Blanc. Els escollits guanyaran una estada de tres dies per a dues persones a un hotel Four Seasons d’una capital europea o Marràqueix, amb bitllets d’avió inclosos gràcies a la col·laboració d’Atlàntida Viatges.

SMS O E-MAIL

Amb tot preparat, els inscrits hauran d’estar aquesta nit ben atents al mòbil o al correu electrònic per rebre el missatge que els desvetllarà el secret: el lloc de la festa més ‘chic’ de la ciutat.

D’una trobada entre amics a un acte a nivell internacional

El Dîner en Blanc té els seus orígens a París l’any 1988 de la mà de François Pasquier qui va reunir un grup d’amics per sopar al Bois de Boulogne. Des d’aleshores, ja fa 25 anys, cada estiu els amics es van retrobant a un punt diferent i emblemàtic de la ciutat.

El que va començar com una trobada en petit comitè es va anar convertint amb els anys en un esdeveniment de sopar massiu i una cita ineludible dels estius parisins més elegants de la ciutat.

La torre Eiffel, la piràmide del Louvre, la plaça Vêndome, l’esplanada de Trocadéro, la plaça de la Concorde o l’esplanada de Notre Dame són alguns dels indrets en els que s’ha celebrat la trobada en els darrers anys i on s’hi han donat cita unes 15.000 persones cada cop.

UN SENYAL DE VICTÒRIA

Des dels seus inicis la policia ha tingut reticències per celebrar aquesta trobada que agrupa a tantes persones en un mateix espai. Per aquesta raó, un dels moments més importants de la nit blanca és quan el sopar s’inaugura amb tots els participants aixecant a l’aire els seus tovallons i agitant-los en senyal de victòria per haver-se pogut reunir un any més.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram