L’Ajuntament vol posar ordre a l’oferta de lloguer turístic. Foto. Arxiu

L’Ajuntament va fer públic el passat 5 de juliol que des de la posada en marxa del pla de xoc el juliol de l’any passat contra els pisos turístics il·legals, ha localitzat al districte 103 pisos que els seus inquilins els rellogaven il·legalment a turistes. De fet, l’Eixample és el districte de la ciutat on el consistori ha localitzat més casos de relloguer il·legal, per davant de Ciutat Vella (92) i Gràcia (39).

La presentació d’aquestes xifres va anar acompanyada ahir de la petició de diàleg que l’Ajuntament va fer a les plataformes d’allotjament turístic per tal de posar ordre a l’oferta del lloguer vacacional a la ciutat. Entre aquestes plataformes hi ha Airbnb, amb qui el consistori manté una relació tensa des de fa temps. De fet, la setmana passada, el govern municipal va exigir a Airbnb que, en paraules de la tinent d’alcalde Janet Sanz, “compleixi la legislació d’una vegada per totes i deixi d’anunciar pisos sense llicència a través d’Internet”. El consistori va multar aquesta plataforma amb 600.000 euros per reincidir a l’hora d’oferir pisos sense llicència.

PLATAFORMES LOCALS
D’altra banda, segons ha avançat el diari Ara, l’Ajuntament ja treballa per impulsar la creació de plataformes locals que ofereixin el mateix servei que proporcionen Airbnb i d’altres plataformes. En declaracions a l’Ara, Francesca Bia, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital, ha explicat que l’objectiu és tenir un grup d’empreses que es dediquin a aquesta activitat aplicant els valors i els estàndards fiscals d’aquí.