Els xinesos es col·loquen en tercera posició, per primera vegada

A l’Eixample hi ha un total de 45.777 immigrants empadronats, en concret el 17,4% de la població total del Districte. Un percentatge que ha augmentat respecte al 2010, quan representaven el 2,2% del total. En el conjunt de Barcelona la població és de 282.178 persones.

Les dades del padró municipal mostren que els fluxes migratoris s’estan estancant en alguns casos, i depenent de la nacionalitat, s’han aturat. Així, el nombre de residents a Barcelona s’ha estabilitzat i es preveu que aquesta fase es perllongui durant una llarga temporada.

Els experts atribueixen aquesta parada en el fluxe d’immigració a la crisi econòmica. Amb l’actual situació, desapareix l’efecte crida degut a que hi ha menys oportunitats de feina i són menys les persones que s’atreveixen a provar sort.

PROCEDÈNCIA

La principal nacionalitat que arriba a la ciutat, ho fa des del Pakistan (23.281 persones), seguida dels italians (22.909) i en tercer lloc, i per primera vegada, dels xinesos (15.875).

ARRIBADA DE XINESOS

Els immigrants de procedència xinesa han desvancat als de procedència equatoriana que actualment són quarts (15.511 persones). Degut a aquest canvi, l’Ajuntament ha anunciat que la ciutat “es confirma com la porta d’entrada de la immigració asiàtica al sud d’Europa”. I això es corrobora quan les dades mostren que la comunitat filipina també ha augmentat la seva presència a Barcelona ocupant la desena posició al rànking (8.492 persones empadronades).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram