Font pintant un dels seus murals a Playa del Carmen, a Mèxic. Foto: Instagram (@guillemfontart)

L’artista de l’Esquerra de l’Eixample Guillem Font (1986) prepara dos projectes a Alemanya per al mes de juliol mentre segueix sumant experiències a Mèxic, on va arribar ara fa set anys i on ha crescut fins a consolidar-se com un dels il·lustradors en gran format més emergents del moment.

El barceloní va aterrar a Mèxic per primer cop en un intercanvi de sis mesos quan estudiava la carrera de Belles Arts. Després de començar els seus estudis en Realització Audiovisual, i sense deixar mai de banda el dibuix, el que seria la seva gran passió, una professora va obrir-hi els ulls perquè comencés els seus estudis en Belles Arts.

Aquell va ser el primer pas, amb 25 anys, per iniciar un camí que finalment va portar-lo de tornada a Mèxic, un país del qual va enamorar-se “de la cultura, la seva gent, la gastronomia i el vessant cultural”, confessa a Exterior.cat.

Tot i que no era la seva primera opció en l’intercanvi que va escollir durant la seva etapa universitària, la fortuna va emparellar-lo amb aquest país i va quedar tan atret que va decidir tornar-hi. “Em va captivar el repertori de coses que hi podies fer, pots materialitzar moltes idees amb pocs recursos i vas trobant el teu lloc”, diu.

SEGONA ETAPA MOLT PRODUCTIVA
En la seva segona etapa a Mèxic, i ara com a il·lustrador freelance de grans formats, està treballant en projectes per a editorials i projectes publicitaris i ha aconseguit situar les seves creacions a Guatemala, Miami i Mèxic, així com a Catalunya.

En aquests projectes usa l’escala de grisos sobre grans superfícies: “treballo amb grisos perquè m’agrada com queden als murs i a més em permet economitzar el temps i el material”, apunta. El barceloní creu que ha deixat imprès el seu segell a través de les mescles híbrides de fauna que duu a terme. “M’agrada molt investigar sobre textures orgàniques i intento que el que faig tingui un rerefons, que tingui un motiu”, explica.

Les creacions artístiques de Guillem Font a Mèxic són espectaculars. Foto: Instagram (@guillemfontart)

Parella de l’artista mexicana Luisa Estrada, han fet del seu dia a dia una creació constant, tot i que explica que la vida amb una artista “de vegades costa gestionar-la, de vegades trobo a faltar tenir un projecte amb altres companys fora de casa”. Tot i que Font té plans per tornar a Barcelona (de manera temporal, per passar l’estiu i començar a connectar projectes a banda i banda de l’Oceà Atlàntic), Mèxic segueix sent casa seva.

“Mèxic m’ha permès veure que a Barcelona no som el centre de l’univers, se’m van obrir els ulls, em va fer despertar-me i ha estat un contrapunt per relativitzar els problemes”, confessa, a banda del creixement professional i la xarxa de contactes i amics que ha fet i que creu que l’ha fet professionalitzar-se i guanyar experiència en un camí que tot just començava fa set anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram