Parròquia Esperit Sant

Segons l’Ajuntament, l’edifici no està catalogat. Foto: Facebook (Parròquia de l’Esperit Sant de Barcelona)

L’edifici de la parròquia de l’Esperit Sant, situada al número 401 de la travessera de Gràcia, podria tenir els dies comptats. Tal com va anunciar al febrer el cardenal Juan José Omella en una missa a la mateixa parròquia, s’està estudiant “fer orbes” perquè es construeixi una facultat de la Fundació Blanquerna en part del terreny on ara hi ha l’església. Això, va reconèixer, suposaria que aquesta passés a ser “més petita”.

Des de l’Arquebisbat de Barcelona asseguren que encara no hi ha cap acord tancat

Des de l’Arquebisbat de Barcelona confirmen aquesta possibilitat. Tal com afirmen, “s’està treballant en aquesta línia”. Però, insisteixen, no hi ha cap acord “tancat”. Tal com recalquen, encara queda camí per recórrer: “Estem amb diàleg amb totes les parts: la Fundació Blanquera i la feligresia de la zona”. Parlant dels feligresos, però, alguns d’ells tenen una opinió força diferent. La cessió de l’espai, asseguren, “es va signar el passat mes desembre”. I pel que fa a la tercera part d’aquest possible acord, la Fundació Blanquerna, és l’única que no aporta cap informació. No pot, afirma, dir res al respecte.

Menys metres

El pitjor de tot és que la cessió de l’espai implicaria, assenyalen els feligresos, que s’enderroqui tota l’església i es construeixi “un temple de culte” bastant més petit. “Si s’enderroca, els feligresos no sabran on anar a missa i el temple de culte no serà prou gran per acollir els assistents a les celebracions”, diuen sobre una realitat que també reconeixen des de l’Arquebisbat, tot i que d’una manera més suau. En cas que la transformació de l’espai es tiri endavant, la parròquia, reconeixen, “perdria uns metres”. Tot i això, amb aquestes converses els hi agradaria trobar una sortida “satisfactòria per a tothom”.

La història

Aquest espai de culte es va començar a construir en el 1934 i, el 1936, va viure un episodi negre quan es va cremar la capella del Santíssim. Això va fer que es traslladés durant uns anys, mentre es restaurava la capella, a uns baixos del carrer Marina. El nou temple no va ser inaugurat fins al 1967. Per la seva banda, des de l’Ajuntament assenyalen que aquest edifici no està catalogat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram