parc de l’Estació del Nord

El parc de l’Estació del Nord acollirà Mercè Arts de Carrer. Foto: Ajuntament

El parc de l’Estació del Nord s’estrena aquest any com a escenari de la programació Mercè Arts de Carrer (MAC), en el marc de les festes de la Mercè 2023, que començaran aquest divendres. De fet, segons l’Ajuntament, en serà “l’epicentre”, tot i que també acolliran espectacles del MAC el Castell de Montjuïc, el Palauet Albéniz i el parc de l’Aqüeducte de Ciutat Meridiana. A més, tornant a l’Eixample, l’eix verd de Consell de Cent serà testimoni del naixement d’una nova proposta: l’Oasi MAC, on els artistes actuaran a peu de carrer.

Sigui com sigui, les arts de carrer es concentraran principalment al Fort Pienc, al parc de l’Estació del Nord. La presentació, que anirà a càrrec de l’animador i artista polifacètic David Piñol, serà divendres a dos quarts de nou del vespre. Tot seguit arribarà el torn del primer espectacle programat del cicle MAC: Todo esto era campo, una mostra de dansa contemporània que oferirà la companyia mallorquina Unaiuna.

Si bé la dansa contemporània hi serà molt present, no serà ni de bon tros l’única disciplina artística que passarà pel parc de l’Estació del Nord durant la Mercè. El teatre, el circ, el clown, la música de tota mena i els jocs també tindran les seves dosis de protagonisme. Fins i tot hi haurà una exposició: El fantàstic món de Maria Primatxenko. Primatxenko va ser una de les pintores ucraïneses més universals i, tenint en compte que Kíiv és la ciutat convidada de la Mercè 2023, l’Ajuntament ha volgut reivindicar la cultura d’aquest país de l’Europa de l’est.