Candy Darling Bar

Clients durant un espectacle al bar. Foto: Facebook (@candydarlingbar)

L’essència de l’establiment LGTBI Candy Darling Bar, situat al número 586 de la Gran Via, es palpa abans d’entrar-hi. El seu logo, que descansa sobre la porta, és un triangle rosa fet servir a l’Alemanya nazi per assenyalar les persones LGTBI i, més tard, convertit en un símbol de la comunitat LGTBI contra la LGTBI-fòbia. “És un dels símbols amb un significat original negatiu, com la paraula ‘maricón’, als quals s’ha donat la volta”, diu un dels mànagers de l’establiment, Ángel García.

Més enllà de reivindicar símbols de lluita, el més important que aporta aquest bar, apunta, és que hi ha lloc per a totes les identitats LGTBI. Abans, afegeix, el més habitual a Barcelona era trobar, per un costat, espais per a homes gais i dones lesbianes per l’altre. Ni les dues parts es barrejaven gaire ni hi havia massa llocs per a altres persones de la comunitat, com ara les trans o de gènere no binari. “És un espai per a tothom”, insisteix sobre una realitat que és fàcilment evident en moure’s per la pista de ball.

També és un establiment on es pot sentir que es pertany a algun lloc, i així és com ho viu un dels seus clients, en Pablo. “He trobat una comunitat i puc ser jo mateix”, celebra reconeixent que el Candy l’ha ajudat a vestir amb una estètica “més queer”. Per part seva, una altra clienta, la Laura, valora positivament que sigui per a homes i dones, tot i que, alhora, afirma que a vegades hi ha més presència masculina. “Tampoc és culpa de cap persona: els homes han acostumat sempre a ocupar més espais”, recorda.

Una altra de les curiositats del Darling, nascut el setembre del 2019, és que ha viscut més temps amb pandèmia que sense. Encara que, segons García, aquesta ha impedit fer certs esdeveniments, el balanç “és bo” per haver crescut en aquest context. Una de les coses que ha ajudat és que, afirma, “hi ha llocs que han d’anar creant una identitat, però el Candy ja va néixer amb una”, afirma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram