Una activitat infantil del Camí Amic l’octubre passat. Foto: Twitter (@camiamic)

La pandèmia ha impedit que el Camí Amic de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni celebri les seves 20a i 21a jornades anuals. Tot i això, el 2020 i el 2021 no han estat en absolut anys perduts per a aquest projecte comunitari que promou l’educació en valors cívics i ambientals.

“El nostre objectiu és construir un entorn més amable i segur des de la mirada infantil”, explica Joan Marc Montserrat, el coordinador del Camí Amic, a qui tothom coneix com Jota. L’origen d’aquest moviment cal anar a buscar-lo als anys 90, quan des d’algunes escoles del districte van decidir repensar els camins escolars. Si bé amb els anys el Camí Amic ha anat molt més enllà, no ha deixat de banda l’essència del projecte i, a partir del curs que ve, posarà en marxa el bicibús, que consisteix a aplegar famílies que van en bicicleta a l’escola. De fet, durant el curs 2020-2021, alguns centres han fet una prova pilot de la proposta pel carrer Entença.

I és que les escoles de l’Eixample han demostrat, aquest curs passat més que mai, la seva implicació per aconseguir uns entorns escolars segurs. La Revolta Escolar coordinada per Eixample Respira n’és l’exemple més clar, però també les propostes que alguns col·legis van presentar als pressupostos participatius. “Hem ajudat a nivell tècnic en vuit projectes, dels quals cinc han estat entre els guanyadors”, celebra el Jota.

En aquest sentit, el coordinador recorda que el Camí Amic és “una entitat d’entitats” i que, per tant, va de la mà d’altres organitzacions i dels centres educatius per arribar fins al model de ciutat que volen. I sembla que van pel bon camí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram