Els representants dels partits durant la signatura de l’acord. Foto: Ajuntament

Durant el matí d’ahir es va signar la proposta de renovació del Mobile World Congress (MWC), la primera passa per garantir la continuïtat d’aquest congrés de noves tecnologies a llarg termini a la ciutat. L’alcalde en funcions, Xavier Trias (CiU), la guanyadora de les eleccions, Ada Colau (BComú), i els candidats Alfred Bosch (ERC), Carina Mejías (C’s), Jaume Collboni (PSC) i Àngels Esteller (PP, en substitució d’Alberto Fernández) van formalitzar l’acord al Saló Tàpies de l’Ajuntament.

Després d’aquest tràmit, la direcció del Groupe Speciale Mobile Association (GSMA), l’empresa organitzadora del congrés, reunirà el seu consell general a Singapur durant el pròxim mes de juliol. Després d’aquesta trobada, la companyia podria anunciar la pròrroga del contracte amb la ciutat, que ara mateix té assegurada ser-ne la seu fins al pròxim 2018.

LA CUP SE’N DESMARCA
L’única força amb representació al pròxim Ple municipal que no va signar l’acord va ser la CUP. La cap de llista de la coalició d’esquerres a Barcelona, María José Lecha, va declinar formar-ne part. Aquell mateix matí, va preferir fer acte de presència a la plaça de Sant Jaume per donar suport als treballadors de Movistar en vaga.

Per altra banda, la CUP també ha anunciat recentment que descarta un pacte estable de govern amb Barcelona en Comú, tal com el partit liderat per Ada Colau els havia proposat. No obstant això, assegura que les formacions seguiran parlant.