Foto: Freepik

Probablement, els pedagogs dirien que el millor esport és el que triïn els mateixos infants. És cert, perquè així estaran més motivats. Però hi ha més arguments a l’hora d’escollir un esport, i la majoria dels metges, així com la Fundació Espanyola del Cor, coincideixen a definir la natació com el més complet de tots i, per tant, el més recomanable en general.

La raó és que a l’hora de nedar hi intervenen molts grups musculars diferents. D’aquesta manera, la natació aporta, per si mateixa, la majoria dels beneficis de tots els altres esports. Incrementa la flexibilitat, afavoreix la coordinació i l’agilitat, millora la resposta cardiovascular davant l’esforç i, fins i tot, ajuda a l’estimulació de les persones amb problemes neurològics i paràlisi cerebral. Però no només això: la natació afavoreix la socialització, ensenya als infants nocions de salvament i fomenta el respecte i l’autoacceptació dins del grup.

Això sí, per aconseguir el màxim rendiment cal ser constant. La intensitat de les sessions ha d’anar augmentant de forma progressiva fins a arribar a una mitjana desitjable de tres sessions setmanals d’uns trenta minuts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram