cistella dijous

Foto: Ajuntament

Des de mitjans de novembre, cada dijous, els usuaris dels mercats de Barcelona disposen de cistelles de la compra amb preus rebaixats. La cistella dels dijous és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament i de l’Institut Municipal de Mercats que, a conseqüència de la pujada del preu dels aliments, “permetrà als veïns comprar productes frescos i de proximitat amb descomptes i promocions, i així ajudar a arribar a final de mes”, ha explicat el tinent d’alcaldia Jaume Collboni.

En virtut d’aquest acord, cada parada dels mercats ofereix, com a mínim, dos productes a un preu especial. Aquests productes han de ser sempre diferents, de manera que els usuaris puguin fer una compra variada i lliure tot aprofitant les diverses promocions de les diferents parades dels mercats on vagin a comprar.

‘Hores tranquil·les’

A més, els mercats de la ciutat també s’han incorporat a una iniciativa ja implantada a uns quants supermercats de la ciutat, amb la intenció de permetre a les persones grans o amb problemes de salut mental comprar més relaxadament en aquests espais. Durant les anomenades hores tranquil·les, que tenen lloc els dimecres de 10 a 12 h, els mercats rebaixen la intensitat de la llum i redueixen el soroll per fer més fàcil l’accés a les persones amb dificultats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram