El mercat és al cor de la Dreta de l’Eixample. Foto: Districte

Un dels primers mercats coberts de la ciutat celebra el seu aniversari. El Mercat de la Concepció, un dels equipaments més emblemàtics del cor de l’Eixample, va començar a celebrar els seus 130 anys de vida el passat 11 de maig. Per commemorar aquesta efemèride, des de Mercats de Barcelona han programat una sèrie d’actes que s’allargaran fins al 22 de setembre, quan es tancarà l’aniversari amb un acte institucional i la xaranga El comerç i els mercats sonen bé.

La seva construcció va començar el 1887 i va acabar un any més tard. Va ser obra de l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, també pare del mercat de Sant Antoni. Rovira, un dels representants de la tradició de la forja catalana, va projectar-lo fent servir, principalment, ferro i vidre. Més d’un segle després de la seva inauguració, l’equipament va viure un procés de reformes entre 1996 i 1998, quan es va construir l’aparcament i es van canviar els elements que estaven més malmesos.

CALENDARI INTENS
Així, durant aquests mesos el mercat acollirà tallers de tot tipus. Molts d’aquests estaran destinats als més menuts, però paral·lelament també hi haurà sortejos i exposicions.

Totes aquestes activitats se celebraran durant la resta d’aquest mes, diferents dies de juny i la segona setmana de setembre, quan la Festa de l’Aigua posarà el punt final a les celebracions.

SETMANA INTERNACIONAL
Paral·lelament, entre els dies 15 i 31 d’aquest mes també s’està celebrant la 5a edició de la Setmana Internacional dels Mercats a tots els equipaments de la ciutat.

El seu objectiu és fer visible la tasca que es fa diàriament en els mercats de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram