innovació mercats

Foto: Ajuntament

Dos projectes de digitalització als mercats de Barcelona han tingut molt protagonisme a la principal cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents, l’Smart City Expo World Congress, celebrada el mes de novembre a Barcelona. L’esdeveniment és el punt de trobada d’experts internacionals que comparteixen les bones pràctiques de ciutats d’arreu del món per a un entorn urbà més sostenible.

Màxim López, gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, hi ha exposat el projecte Mercats a un clic, una plataforma de venda en línia comuna a tota la xarxa de mercats. Aquesta eina oferirà als comerciants la tecnologia i els serveis necessaris per rebre i gestionar comandes mitjançant la plataforma. Així, les parades podran fer el repartiment de comandes a domicili i a través dels punts de recollida instal·lats als mercats.

L’altre projecte presentat és precisament la creació d’una xarxa de recollida d’aquestes comandes en línia. Aquest servei és un complement de la compra i permet emmagatzemar els productes en armariets ubicats als mercats per conservar-los frescos, secs o refrigerats fins que els clients puguin recollir-los. Els armaris estaran situats en un lloc accessible, perquè se’ls puguin emportar fins i tot fora de l’horari. Aquest projecte es troba en fase pilot en alguns mercats de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram