La configuració del Parlament de Catalunya, és una incògnita. Una cosa és el que tots els sobiranistes voldríemi l’altra serà la realitat.

És cert que el que ara es veu a simple vista és un dibuix del Parlament de Catalunyamoltmés independentista que el dia 12 de setembre del 2012; això vol dir alguna cosa, però que significa en clau estatal o en clau europea?

En un primer moment, els votants i els simpatitzants de CDC, no paíemels 50 diputats de la nit electoral, però els 50 de CiUmés els 21 d’ERC i fins i tot 3 de les CUP, els podran pair des d’Espanya o des del PP o Cs?, estemparlant de 74 diputats plenament independentistes.

La veritat és que el President Mas va demanar a Catalunya que parlés i Catalunya ha dit que vol per amplia majoria la independència, que no vol sentir parlar d’altres invents.

Catalunya s’ha expressat dient que a Catalunya hi ha gent que és més radical, d’altre que ho són menys i d’altre que volen un canvi de sistema polític i estructural; aquesta és lamajoria del clamde Catalunya.

Una part del país ha dit que té por al que pot passar, aquesta part conservadora també ha participat: PP, PSC Cs.

Però la realitat és que Catalunya és democràtica i ara tan CDC com ERC com fins i tot les CUP han de sentir el crit dels catalans i han de configurar un suport pels propers 4 anys que duguin Catalunya a conformar un nou estat dins Europa.

Si els nostres polítics ho aconsegueixen, Catalunya ha guanyat. Ara un dubte, cal esperar a un referèndum o es suficient amb que el Parlament de Catalunya es decideixi a declarar la independencia del país de forma unilateral?

MàriusMartí Gutierrez | Consultor