Aquesta frase, segons la tradició, la va dir Galileo Galilei en sortir de la seva abjuració davant del tribunal de la Santa Inquisició. Els catalans anem pel mateix camí, els tribunals (especialment el de la “Santa Constitución”) ens aclaparen una i altra vegada amb sentències contràries als nostres drets com a poble sobirà.

La teoria de Galileo era que la Terra girava al voltant del Sol i no a l’inrevés i nosaltres diem que Catalunya te el dret com a nació per sobre de la Constitución i no a l’inrevés. Els catalans juguem un partit amb els àrbitres, els jutges, “comprats “ i un joc amb les cartes “marcades” tenim totes les de perdre, no hi ha “fair play”, no hi ha política. Només per la part espanyola hi han lleis inamovibles i tribunals amb la interpretació esbiaixada de les lleis. Si no hi ha política, no hi ha democràcia, aquesta és la veritat. Es podrà anar donant-li voltes al tema, es podrà fer veure que s’intenta el diàlegamb qui s’empara amb les lleis existents però que no dubten en saltar-se-les quan els convé com amb l’acompliment de l’Estatut i altres compromisos adquirits i mai satisfets.

Avui en dia, en llenguatge judicial, la frase de Galileo serveix per expressar que encara que es negui la rellevància d’un fet aquest és totalment verídic. Per això els catalans que volem la independència anem movent-nos, fent entossudits el nostre camí, malgrat tots els entrebancs i desqualificacions que rebem i anirem rebent en el camí del procés cap a la nostra independència.

“Eppur si muove”, no defallim.

Per Jordi Lleal

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram