mossos

Mossos i Guàrdia Urbana han detingut set persones d’un grup criminal especialitzat en robatoris amb violència. Foto: Arxiu

Els Mossos i la Guàrdia Urbana han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris violents, que comercialitzava els productes sostrets a països del nord d’Àfrica. A més, els integrants del grup actuaven de forma estratègica usant pisos de la zona del Raval com a centres logístics d’emmagatzematge, gestió, compravenda i trasllat d’objectes de procedència il·lícita. Tot plegat feia que aquestes activitats delictives fossin altament lucratives.

Els membres d’aquesta organització sostreien els productes i posteriorment els lliuraven a intermediaris, que els feien arribar a la cúpula de la banda. Aquesta emmagatzemava el material i després el distribuïa i comercialitzava a països del nord d’Àfrica. Principalment, robaven telèfons mòbils, rellotges d’alta gamma, joies, patinets, càmeres digitals, i altres objectes electrònics.

Més de 150.000 euros en material

El matí del 25 de juliol els dos cossos policials van fer tres entrades i registres a tres domicilis del Raval, un dels quals estava ocupat i va poder-se lliurar a la seva propietat. Aquestes actuacions van permetre a la policia localitzar 56 telèfons mòbils amb un valor aproximat de 27.875 euros, 20 rellotges d’alta gamma valorats en 55.440 euros, diverses joies d’or de 8.000 euros, ordinadors portàtils i 63.000 euros en metàl·lic.

S’ha pogut comprovar que la majoria d’aquests objectes havien estat denunciats com a robats. Així, el valor total dels objectes intervinguts en aquestes entrades supera els 158.000 euros. L’actuació també va permetre detenir set persones per delictes de robatori amb violència i receptació.

La investigació va iniciar-se el mes de novembre passat quan la policia va detectar un grup de persones que es dedicava a executar robatoris violents i que tenia un elevat grau d’especialització.