La Via Laietana espera la seva reforma. Foto: Ajuntament

La reforma de la Via Laietana és una altra d’aquelles assignatures pendents que segueix sense resoldre’s. El passat 16 de març, la tinent d’alcaldia Janet Sanz va assegurar que l’Ajuntament començarà “seguríssim” la transformació de l’avinguda aquest mandat.

Les paraules de Sanz, però, són rebudes amb un cert escepticisme per part de l’Associació de Veïns i Comerciants de la Via Laietana. “A principis de l’any passat ja es va presentar el projecte després d’un procés participatiu que va ser complicat, però que va aconseguir aglutinar diferents sensibilitats. Aprofitant la pandèmia s’hagueren pogut començar les obres per provocar menys molèsties, però no s’ha fet res”, afirma David González, el president de l’entitat.

De fet, el calendari que es va anunciar ara fa poc més d’un any establia que les obres començarien el tercer trimestre d’aquest any. El problema és que aquest termini segurament tampoc es complirà perquè el projecte executiu no s’ha redactat. De fet, tal com va publicar Metrópoli Abierta, el disseny sorgit del procés participatiu podria patir canvis. “Si es canvia alguna cosa ens hi oposarem del tot”, afirma González. Al febrer de l’any passat es va anunciar que la nova avinguda preveia una ampliació de les voreres, prioritzar el transport públic, amb un carril bus-taxi de pujada i baixada, i també es creava un carril bici de pujada i un carril de 30 km/h de baixada per a bicicletes i vehicles privats. González diu que ha preguntat a l’Ajuntament sobre els possibles canvis, però no ha obtingut resposta.

D’altra banda, l’Ajuntament ha confirmat que retirarà el polèmic carril per a vianants fet al principi de la pandèmia i que ha generat confusió i algun accident.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram