El termini de 15 dies imposat per la jutgessa a les famílies que okupen l’edifici de la Rimaia per tal que l’abandonin està a punt d’esgotar-se després que quedés establert el passat 9 de novembre. Va ser aquest dia quan la jutgessa va prendre declaració a dos membres de les tres famílies amb menors que viuen a l’edifici situat al número 12 de la Ronda Sant Pau.

Les famílies que okupen l’edifici van presentar un recurs contra el desallotjament cautelar, però de moment la jutgessa no l’ha resolt ni suspès. Això significa que continua pendent d’executar quan el termini de 15 dies acabi, que és a finals d’aquesta setmana.

SANCIÓ MUNICIPAL
D’altra banda, l’Ajuntament va informar el passat 9 de novembre que ha obert un expedient al propietari de l’edifici per “incompliment de la funció social” de l’immoble, que queda recollit a la llei del dret a l’habitatge. La sanció podria arribar a ser de 500.000 euros, ja que l’edifici està buit des del 1993. Tot i les múltiples okupacions que hi ha hagut a l’edifici, l’Ajuntament defensa que això “no és justificació per incomplir la llei”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram