Imatge de les restes trobades a les obres de la ronda Sant Antoni. Foto: Twitter (@arqueologiabcn)

La notícia no ha estat sorprenent, ja que era esperable que les polèmiques obres de pacificació de la ronda de Sant Antoni topessin amb restes arqueològiques amagades sota la carretera. Ho avançava ahir El Periódico.

Des del Servei d’Arqueologia de Barcelona han explicat en un tuit que les restes corresponen a un tram de muralla medieval i moderna de la ciutat i asseguren que a mesura que avancin les feines es podran anar coneixent més novetats d’aquesta troballa.

De moment, se sap que es tracta de les restes d’una de les torres de la coneguda com a muralla Raval, que es va construir al segle XIV. En concret, es tracta dels fonaments de la muralla i s’han descobert a quatre metres de profunditat respecte del nivell del carrer.

Un descobriment planificat

Aquesta troballa ja es preveia i, per tant, també l’aturada d’unes tres setmanes que caldrà fer a les obres de pacificació de la ronda de Sant Antoni, per poder desenterrar les restes.

Els arqueòlegs ja hi estan treballant per descobrir, el més ràpid possible, els 30 metres de muralla consecutius que es calcula que hi haurà. Tot i això, insisteixen que no afectarà al calendari de les obres que duraran un any i mig. La troballa es va poder preveure perquè no és la primera a la zona, i perquè ja es coneix que a Barcelona hi ha moltes restes enterrades. A la mateixa ronda de Sant Antoni l’any 2018 es van trobar 25 sepultures dels segles XIV i XV.

La pacificació de la ronda de Sant Antoni és una obra que porta cua, fa anys que el veïnat la reclamava, ha patit nombrosos endarreriments, ha generat debat polític i ha tingut canvis i remodelacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram