Xavier Trias segueix a casa recuperant-se. Foto: Cedida

“Fa 48 hores que estic bastant millor”. L’exalcalde Xavier Trias atén per telèfon aquesta publicació mentre segueix la seva recuperació des de casa seva, al barri de Sant Gervasi-Galvany, per acabar d’eliminar el coronavirus. A Trias se li nota la veu una mica apagada però diu que fa dos dies no hagués parat de tossir. Durant la conversa, ni rastre de tos.

A l’exalcalde li queden vuit dies de confinament. Perquè remetin del tot les pneumònies, diu ell mateix, encara haurà d’esperar un mes. El seu relat és el d’algú que durant força dies ho ha passat malament. “Físicament estava fet un desastre, no tenia gana… Quan t’ingressen 12 dies perds molta massa muscular”, explica. Té molt clar que la seva situació era “de cara o creu”. “Un íntim amic meu ha mort aquesta nit. És dramàtic”, afegeix. Les principals paraules d’agraïment de Trias tornen a ser per al personal mèdic de l’Hospital Clínic. “Estan sotmesos a una pressió terrible però sempre mostren bon humor i col·laboren amb tot”, diu l’exalcalde.

BARCELONA ES RECUPERARÀ
D’altra banda, Trias considera “un disbarat que no s’hagi allargat el confinament total 15 dies més” i, sobretot, demana que es facin tests de forma massiva. “Em deixa molt parat que no es gastin molts diners amb això”, diu. En paral·lel, demana que l’Ajuntament col·labori amb la Generalitat per acordar el desconfinament gradual de la població.

Pel que fa a la situació econòmica que deixarà la pandèmia, l’exalcalde diu que “a curt termini ho passarem malament” però pronostica que Barcelona es recuperarà perquè “és una ciutat extraordinària”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram