‘El gallardo español’ es podrà veure fins al 9 de febrer. Foto: Pep Duran / ACN

El popular humorista Peyu encara les últimes funcions del seu darrer espectacle, El gallardo español, al Club Capitol. La Sala Pepe Rubianes és, des del 16 de gener i fins al 9 de febrer, l’escenari que acull aquest muntatge dirigit per Joan Roura.

A El gallardo español, el còmic interpreta un actor català que ha decidit representar l’obra homònima de Miguel de Cervantes en format de monòleg. Però en realitat, quan el públic entra a la sala, l’obra ja s’ha representat i l’actor comença a fer un col·loqui per comentar la funció amb els espectadors. És aquí quan comencen les referències a l’actualitat, el qüestionament de la llibertat d’expressió de l’estat espanyol i, en definitiva, l’exhibició de l’humor àcid característic d’en Peyu.

UNA CARA CONEGUDA
En Peyu, nom artístic de Lluís Jutglar Calvés, s’ha fet famós a Catalunya en els últims anys gràcies al programa Versió RAC1 i, sobretot, a l’APM?, on durant molt de temps va tenir una secció pròpia. Ara, a més de fer espectacles teatrals, participa al programa Està passant i copresenta Bricoheroes, dos programes de TV3.