treballador neteja

Els Projectes Integrals amb Contractació inclouen formació i contractes d’un mínim de sis mesos. Foto: Blanca Blay/ACN

L’Ajuntament, per mitjà de Barcelona Activa, ha anunciat la contractació de 329 persones en el marc de la posada en marxa de sengles Projectes Integrals amb Contractació (PIC) vinculats al Pla Endreça, i enfocats a millorar el manteniment i la neteja de l’espai públic.

Els PIC ofereixen a persones en situació d’atur i amb més dificultats per trobar feina la possibilitat de treballar durant un mínim de sis mesos en un projecte ocupacional de contractació inclusiva. Els programes tenen l’objectiu doble del manteniment i la millora de l’espai públic i del foment del civisme i la convivència. Les contractacions han de permetre reforçar les brigades municipals i aconseguir resultats notoris en el manteniment de l’espai públic.

Un total de 329 places

En total s’ofereixen 263 places per a programes enfocats al manteniment i la millora de l’espai públic i 66 centrats en el civisme i la convivència. Dins del primer paquet hi ha actuacions centrades en la neteja i les intervencions en solars i abocadors no regulats, actuacions que s’encaminen al manteniment dels equipaments públics i actuacions de jardineria i treball forestal.

El segon paquet, centrat en el civisme i la convivència, inclou plans d’informació i sensibilització a la ciutadania del bon ús de l’espai públic i la gestió positiva de possibles conductes incíviques.

El cost per a l’Ajuntament de les 329 places és de 5,7 milions d’euros i inclou la contractació dels usuaris, la seva capacitació i la tutorització. Aquestes mesures ocupacionals es despleguen en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya. S’ofereixen 88 contractes d’una durada de sis mesos, 114 de set mesos i 127 de nou mesos.

El districte on es desplegaran més programes de millora de l’espai públic és Nou Barris (105), seguit de Sant Andreu (26), Sant Martí (26) i Ciutat Vella (23). Pel que fa als programes enfocats al foment de la convivència, la zona on se’n desplegaran més és el districte de Sant Martí (12), seguit de l’Eixample (8).

El Pla Endreça agafa embranzida per eliminar les pintades als carrers de Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram