Comerç proximitat

L’Ajuntament busca revitalitzar el comerç dels barris. Foto: Ajuntament

Ja està en marxa una nova convocatòria de la iniciativa municipal de Barcelona Activa ‘Impulsem el que fas’, que aposta per la revitalització de l’economia dels barris a través dels projectes d’emprenedoria i del teixit econòmic i social dels districtes.

Aquesta convocatòria té un pressupost de gairebé tres milions d’euros, una de les dotacions més altes que ha tingut fins ara el programa. S’hi poden presentar sol·licituds fins al 22 d’abril i està previst que financin 180 o 200 projectes, que s’afegiran a les 576 iniciatives que s’han promogut en les cinc convocatòries que s’han fet fins ara.

Els projectes finançats fins ara han permès la contractació de 849 persones, i la majoria d’iniciatives han beneficiat persones en risc o situació d’exclusió social, principalment dones, joves, persones migrants i persones amb diversitat funcional. El 60% de les subvencions han anat a parar a entitats i empreses de l’economia social i solidària i, pel que fa a la distribució per districtes, Ciutat Vella és on s’han finançat més projectes.

En aquesta nova edició hi ha sis modalitats per presentar candidatures, que rebran una subvenció màxima de 40.000 euros: ‘Amunt persianes’, Innovació socioeconòmica, Foment de l’ocupació, Turisme responsable, Alimentació sostenible i Centres de distribució.