El ‘hub’ a les Tres Xemeneies és un dels projectes que opta als fons. Foto: ACN

La Generalitat es prepara per impulsar els projectes candidats als fons europeus Next Generation. El Govern català ja ha posat en marxa dues comissions per coordinar totes les propostes que optaran a rebre aquestes ajudes creades per la Unió Europea amb l’objectiu de contribuir a fer front als efectes econòmics i socials derivats de la pandèmia del coronavirus.

Aquests dos nous òrgans de gestió són una Comissió Interdepartamental, que estarà encapçalada pel president Pere Aragonès i comptarà amb la participació de tots els consellers, i una Comissió Tècnica, presidida pel secretari general d’Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga. La primera s’encarregarà principalment de planificar, prioritzar i fer seguiment dels projectes seleccionats, que podran ser finançats amb una part dels 750.000 milions que ha posat a disposició dels països membres la Unió Europea. Per la seva banda, la segona tindrà una funció més tècnica –com bé indica el seu nom– i servirà de suport per a la Comissió Interdepartamental. En aquest sentit, els membres d’aquest òrgan assistencial seran els encarregats d’identificar els programes, les inversions i els grans projectes que són susceptibles de rebre el finançament.

En un període màxim de tres mesos es constituirà una tercera comissió per fer el seguiment i l’avaluació de les propostes seleccionades i que comptarà també amb representació dels governs locals i del Consell del Diàleg Social de Catalunya.

Entre les iniciatives impulsades des de l’àrea metropolitana que opten a rebre finançament d’aquests fons europeus destaca el projecte del Hub Internacional de Coneixement per al Desenvolupament Sostenible i la Pau a les icòniques Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs o el futur clúster biomèdic compartit entre l’Hospitalet i Esplugues de Llobregat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram