Fotomuntatge del Liceu amb la transformació de la façana feta. Foto: F.Amat

El projecte artístic de Frederic Amat que pretén recobrir les façanes històriques del Liceu amb 170 anelles ceràmiques de color haurà d’esperar després del veredicte emès la setmana passada pel Departament de Patrimoni Arquitectònic, Històric i Artístic de l’Ajuntament, que estima que “el projecte de la instal·lació artística no s’ajusta al Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic i catàleg del districte de Ciutat Vella”.

Per aquest motiu, l’informe previ va fer una primera valoració negativa de la proposta i demana estudiar-la més. El següent pas de l’Ajuntament serà convocar el Consell Assessor d’Art Públic per tal que, com expliquen fonts municipals, “valori la idoneïtat de la proposta, tal com també demana l’informe previ de Patrimoni”.

Qui sí que veu amb bons ulls la proposta d’Amat és el nou conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, que va tenir l’oportunitat de veure la maqueta fa uns dies i de rebre una explicació sobre el projecte.

Una opinió contrària a la de Vila és la de la quarta tinent d’alcalde i responsable d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, que va afirmar a TV3 que “és evident que, en la part d’instal·lació artística, aquesta proposta que se’ns ha fet arribar no encaixa amb el que històricament s’havia treballat a Ciutat Vella”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram