Hermitage

El futur de l’Hermitage no es resol. Foto: Arxiu

Les discrepàncies entre els socis de govern per l’Hermitage van tornar a aflorar ahir durant el ple de juny. ERC, tal com va anunciar dimarts el president del grup municipal, Ernest Maragall, va presentar una proposició que demanava l’expropiació dels terrenys de l’Hermitage al Port de Barcelona i reprovava l’actuació del govern municipal en tota la qüestió.

En una primera votació, els comuns hi van votar a favor, però en una segona votació on es va votar el text original s’hi van oposar. D’aquesta manera, els republicans es van quedar sols amb la seva proposta, que va rebre la crítica de la gran majoria de grups municipals.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va defensar que la proposició d’ERC plantejava “altura de mires” en el debat sobre l’Hermitage. Segons ella, és un moment “fonamental” per obrir una nova etapa “sota el criteri de l’interès general”. De vegades, va criticar, s’ha vist més “un Port que ha funcionat com a immobiliària que com a administració pública”.

Per la seva banda, els socialistes van defensar que el projecte de l’Hermitage és “una oportunitat” per a la ciutat i van qüestionar la proposta republicana pel fet que la municipalització del solar hi introdueix “elements distorsionadors” que dificulten el debat.

INDEMNITZACIÓ MILIONÀRIA?
Segons avançava La Vanguardia, si el projecte de l’Hermitage segueix bloquejat i en algun moment s’anul·lés, l’Ajuntament es veuria abocat a un conflicte judicial de llarga durada i que acabaria costant entre 100 i 150 milions d’euros entre la indemnització i la compensació per lucre que hauria de pagar als promotors.