Ernest Maragall durant la seva reivindicació del Front Marítim el passat dissabte. Foto: ERC

Ernest Maragall va reivindicar el dissabte la necessitat de recuperar el Front Marítim de la ciutat, que avui considera “segrestat” per l’Estat, propietari de nombrosos edificis que “no estan sent usats ni en un 10% de les seves capacitats”. Per al candidat d’Esquerra Republicana “no pot ser que el millor indret de Barcelona sigui objecte d’aquest descarament de l’Estat. La ciutat vol i ha d’exercir el domini del Front Marítim per decidir-hi les meravelles que hi vol fer”.

L’alcaldable es va queixar que l’actual govern Comuns-PSC “s’ha rendit” al domini estatal que assegura que hi ha en aquesta part de la ciutat. “Hi ha hagut inhibició, indiferència o, pitjor, col·laboració, com amb les subhastes inadequades dels locals del Port Olímpic”, va denunciar. Per canviar aquesta situació, Maragall explicava que “aniran a totes” per la recuperació de l’espai. “Creuarem la plaça Sant Jaume per demanar anar de la mà amb el Govern de la Generalitat. Després al Parlament i a les institucions de l’Estat, allà on convingui, per iniciar-ne la recuperació”, va advertir Maragall.

L’objectiu d’ERC és recuperar edificis ubicats al passeig de Colom, com la Junta d’obres del Port, el sector aeri del Ministeri de Defensa, el Govern Militar, la Comandància Naval, la Capitania General, l’Antic Govern Civil, Correus o l’Edifici Hisenda de l’Agència Espanyola Tributària. A més, els republicans també volen renegociar les concessions dels locals de les discoteques del Front Marítim que el Ministeri d’Hisenda encara té llogades.

Pel que fa a l’ús que es donaria a aquests espais, el candidat d’ERC va explicar que vol dedicar-los a l’economia del coneixement, la creativitat, la ciència i la cultura i va apuntar tres propostes en aquest sentit: ampliar el projecte del Blue Tech Port perquè sigui centre d’innovació i ubicació de projectes europeus; impulsar l’FP associada al sector nàutic; i posar en marxa un nou Centre de Recerca i Protecció del Mediterrani.