La consellera Natàlia Garriga i el regidor de Cultura Xavier Marcé han acompanyat els responsables de la Cambra i el Gremi del Llibre. Foto: Guillem Roset/ACN

La Rambla recuperarà el protagonisme durant el dia de Sant Jordi. Segons ha explicat aquest matí la Cambra del Llibre durant la roda de premsa de presentació del dia del llibre i la rosa de 2024, les parades ocuparan de nou la superfície del passeig, des de la plaça Catalunya fins a la rambla de Santa Mònica. Un total de 94 parades de llibres, que se sumaran a les floristeries i les parades de les entitats del barri.

Tot i que la Rambla tornarà a ser l’epicentre simbòlic, es manté la descentralització de la diada, que estarà molt repartida entre els districtes. Els espais professionals comptaran aquest any amb un rècord històric de parades, 336, i 214 taules amb signatures d’autors. En total, hi haurà 435 parades de roses i llibres a la capital catalana.

Marià Marín, secretari tècnic del Gremi de Llibreters, en declaracions a betevé, ha destacat que “recuperar la festa al lloc on va néixer i recuperar la Rambla per a la ciutadania i la cultura ens sembla molt rellevant”. Per altra banda, Xavier Marcé regidor de Cultura de l’Ajuntament ha reivindicat que “la Rambla es recupera d’una manera que voldria pensar que és definitiva com un espai de Sant Jordi”.

Un moment de la Diada de Sant Jordi a la Rambla. Fotos: Jordi Borràs/ACN

L’ús de l’espai de la Rambla per a la diada de Sant Jordi va quedar restringit per l’impacte que va suposar l’atemptat del 17 d’agost de 2017 i per la pandèmia. L’any passat la Rambla ja va recuperar part del protagonisme, però només des de Canaletes fins a l’entrada de la plaça Reial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram